Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őrségi gombás flekken ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20-25 dkg erdei vegyes gomba/ vargánya, róka stb. /
» 1 kis ágacska kakukkfű
» 8 szelet sertéscomb vagy sertéstarja
» 1 / 2 - 1 dl olaj
» 1. 5 dl vörösbor
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombát nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, levélkéit letépkedjük. A hússzeleteket gyengén kiverjük. Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a takarót, és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, piritott burgonya, párolt zöldségköret illik hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Egy kicsit macerás ez az étel, de megéri elkésziteni
.Én tarjával csináltam mivel az szaftosabb hús.

Jó étvágyat kivánok hozzá.
0 komment 13 ember kedveli ibolya58
2012.01.29 15:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kakukkfűágat megmossuk, hússzeleteket gyengén, szelet húst, tetejére tesszük, következő szelet, fenti módon, tetejét megöntözzük, maradék olajjal, hűtőben pihentetjük, sütés előtt, sütőt előmelegítjük, páclé felével, tűzálló tálat, gombával együtt, sütőtálba fektetjük, maradék páccal, sütőedényben tálaljuk, kicsit macerás, petrezselyemmel, felszeleteljük, előmelegítjük, beleforgatunk, hússzeleteket, hússzeleteket, zöldségköret, kakukkfűágat, sütőedényben, megöntözzük, sertéstarja, pihentetjük, fűszerezzük, elkésziteni, kakukkfűvel, letépkedjük, megöntözzük, megszórjuk, szaftosabb, sertéscomb, meghintjük, hozzávalók, megmossuk, borsozzuk, következő, csináltam, ágacska kakukkfű, olaj, vörösbor, bors,
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös rizottó
0 komment 2 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Sonkagulyás
0 komment 3 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 2 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Pulykapörkölt köménymaggal
0 komment 2 ember kedveli
Körbe-körbe sültkrumpli
0 komment 11 ember kedveli
Diós kekszgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Leveles túrós pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Túrós kavart
1 komment 11 ember kedveli
Tíz perces bögrés-mézes
0 komment 12 ember kedveli
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.